Zoon van de Allerhoogste God

Luc.1:29 Zij ontroerde bij dat woord en overlegde, welke de betekenis van die groet mocht zijn. 30 En de engel zeide tot haar: Wees niet bevreesd, Maria; want gij hebt genade gevonden bij God. 31 En zie, gij zult zwanger worden en een zoon baren, en gij zult Hem de naam Jezus geven. 32 Deze zal groot zijn en Zoon des Allerhoogsten genoemd worden, en de Here God zal Hem de troon van zijn vader David geven, 33 en Hij zal als koning over het huis van Jakob heersen tot in eeuwigheid, en zijn koningschap zal geen einde nemen.

46944b5c1550830c72e56513cb0bc765
bron: http://christlife4u.tumblr.com/

Zoon van de Allerhoogste God, is Zijn identiteit.
Jezus heeft ouders, familie, broers een neef en een sociale omgeving, zoals wij. Hij heeft een plek waar Hij wordt geliefd, gevoed en gekleed. Nog iets groter geworden heeft Hij vriendjes waarmee Hij speelt, Hij gaat naar school en Hij heeft klusjes in het gezin. Mensen kennen Hem als de zoon van de timmerman en hij zal ongetwijfeld gekeken hebben hoe Jozef dingen maakte. Er zal van Hem verwacht zijn dat hij zijn vader daarin zou opvolgen, een nieuwe generatie timmermannen.
Maar in dit alles was Zijn identiteit niet.
Zijn ouders en de familie waarin Hij was opgegroeid bepaalden niet wie Hij is, God bepaalde dat.
Zijn scholing vormde Hem, maar Zijn kennis ging daarbovenuit, omdat die van zijn hemelse Vader kwam en allen stonden versteld van Zijn leer.
Hij had geleerd een bepaald werk te doen, maar Zijn echte werk was in God.
Hij groeide op in de gemeenschap van een synagoge, die Hem een voorbeeld gaven “hoe het hoorde”, maar als Zoon van God schudde Hij het van zich af en liet zich niet knechten.
Er waren bepaalde verwachtingen op Zijn leven en Hij voldeed daar niet aan, omdat Zijn hemelse Vader iets anders van Hem verwachte.
Dit is wat het betekend om Zoon van de Allerhoogste God te zijn.

Dit is ons voorbeeld!
Onze identiteit is zoon of dochter van de Allerhoogste God.
Wij moeten bezig zijn met de dingen van ons Vader. We zijn bedoeld om zijn werken te werken, naar Zijn hand te zien, kennis van de Allerhoogste God na te jagen en elk juk van ons af te schudden.
Onze aardse identiteit mag geen excuus zijn. We kunnen niet zeggen:” Ik heb dat nu eenmaal in mijn opvoeding mee gekregen, mijn ouders waren zo, ik moet dit werk nu eenmaal doen, ik heb het nooit anders geleerd, ik heb geen ander voorbeeld gehad!”. Dat hebben we namelijk wel, we hebben een beter voorbeeld, Jezus Christus de Zoon van de Allerhoogste God.
Hij laat ons zien wat het betekend om hier op aarde, geboren in het vlees, een hemelse Vader te hebben. Hij heeft ons vrijgekocht om navolgers te zijn.

Heer maak mij los van mijn aardse identiteit en leer mij te wandelen als zoon/dochter van de Allerhoogste God, in Jezus naam.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s