Geef ons een teken.

Matt.12:38-45 Het vragen om een teken.

V38 Toen antwoordden Hem enige der Schriftgeleerden en Farizeeën en zeiden: Meester, wij zouden wel een teken van U willen zien.altAragB9Ouw7SjJL3Scz1MUFJiXpBdp76wBAxHlArt9gYt

Het klinkt logisch dat we zouden gaan geloven wanneer we getuigen zijn van iets bovennatuurlijks, iets wat we niet kunnen verklaren.
“als …of …. gebeurt, dat kan ik niet meer ontkennen dat er een God is”, hoor je wel eens zeggen.
Maar het werkt juist tegenovergesteld. Zolang we niet geloven dat er een God is die bovennatuurlijk kan handelen, zal ons verstand blijven zoeken naar een rationele verklaring waarom hetgeen we hebben gezien toch op een natuurlijke wijze mogelijk is.
Laatst was ik getuige van zo’n wonder. Het gebeurde in een samenkomst, bij een Christen, die geloofd, wedergeboren is…en toch op het moment dat het gebeurt, stellen we ons met alle mensen die er getuigen van zijn, talloze vragen. “Kan het niet dit zijn…kan het niet dat zijn?”.
Als Gods eigen kinderen al verbaast staan wanneer God bovennatuurlijk handelt en even zoekende zijn bij hetgeen ze zien, hoeveel te meer iemand die volledig vertrouwd op de rationele wereld.

Het is ook goed te zien in de uitzending waar Matteus van der Steen een niet gelovige vriend meeneemt en hem laat zien wat God doet.
http://www.npo.nl/mattheus-en-ik-ncrv-dokument/30-12-2013/NCRV_1652809
De vriend staat vooraan, naast Matteus, ziet wat er recht voor zijn ogen gebeurt en toch brengt het hem (in die uitzending) niet tot geloof.
Terecht zegt Jesaja 7:9 Indien gij niet gelooft, dan zal hij niet worden bevestigt.!cid_FBA3379D-DDA2-4E1D-B0BF-70D38323517A
Wij moeten eerst bereid zijn om aan te nemen dat God dit kan doen; dat Hij machtig is; dat Hij de Schepper van hemel en aard alle dingen in Zijn hand heeft.

Het kan gebeuren dat ons geloof te kort schiet. We mogen Hem vragen om meer geloof.
De vader in Marcus 9 is hierin ons voorbeeld als hij uitroept “Ik geloof, kom mijn ongeloof te hulp!”.
Jacobus schrijft 1:5 als iemand in wijsheid te kort schiet, dan bidt hij God daarom”. En ik denk dayt dit niet alleen op wijsheid van toepassing is, want we mogen met al onze noden bij Hem komen, dus ook als we meer geloof nodig hebben.
Maar de eerste keus is aan ons, wij staan toe dat het zaadje in ons hart wordt geplant en Hij geeft de groei eraan.

Voor wie gelooft…….dit is thee met goudstof 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s