Kind Zijn

Matt.18:3 Luister goed! Ik zeg jullie: als jullie niet veranderen en gaan geloven als een kind, zullen jullie het Koninkrijk van God niet kunnen binnengaan. Mensen die net zo willen zijn als een child-1283178_960_720kind, zijn de belangrijkste mensen in het Koninkrijk van God.

Vanaf het moment dat ik mijn eerste dochter in mijn armen hield, begon de betekenis “worden als een kind” langzaam op zijn plaats te vallen.
Dit kleine meisje was in alles volkomen afhankelijk van mij; voor voeding, warme, rust en verschoning. Als volwassenen is het verre van zelfsprekend om je zo afhankelijk van God op te stellen en alles, wat we maar nodig hebben van Hem te verwachten; eten, drinken, veiligheid, schone kleren, een warm onderdak…….vul je nood maar in. Daar gaat een keus aan vooraf, een wens en een bereidheid om God zo te verwachten. Om niet op mensen te zien, maar eerst je hemelse Vader te vragen, in alles.
Er vielen nog meer puzzelstukken op zijn plek. Ik schaamde me soms voor de fouten die ik maakte, maar mijn dochter poepte zonder enige gene haar luier vol. Sterker nog, als ze dat niet zou hebben gedaan, dan had ik me daar ernstig zorgen over gemaakt. Vieze luiers horen ook bij geestelijke kindjes, anders zou er geen sprake zijn van groei. Bij groeien en leren horen fouten, God verwacht dat we fouten zullen maken. Hij heeft dat al ingecalculeerd en in Jezus Christus al voorzien in de oplossing ervan. Het heeft dus geen zin om daarover in de stress te schieten of het te willen verstoppen, Hij weet het al en verwacht het ook.
Ten gevolge van mijn houding tegenover mijzelf en mijn fouten, was ik geneigd om bij God te bivakkeren in een tentje in de achtertuin. Ik was een kind wat bij zijn vader op visite kwam, in plaats van te wonen in het huis van de Vader,  te eten aan Zijn tafel en te slapen in een eigen slaapkamer. Begrijp je een beetje wat ik bedoel? God wil echt bij ons wonen, Hij is niet uit op een LAT (Living Apart Together) relatie. Niemand legt (normaliter) zijn baby in een tentje in de tuin, geen enkele liefhebbende ouder kan dat over zijn hart verkrijgen. Gods liefde voor ons gaat elk vermogen van een liefhebbende mensenouder te boven. Het is veilig voor ons om Zijn kind te zijn. Hoe meer we kind durven te zijn, hoe meer we mogen ervaren hoe enorm gewenst en gelieft we zijn.
Het laatste wat ik wil meegeven is, bij een kind hoort ontdekken en spelen. Als volwassenen zijn we geneigd geloof en het koninkrijk Gods heel serieus te nemen, maar spelen mag. Wij kunnen er enorm van genieten als een kind lekker aan het kliederen is met water, zand, kleurtje of fantasiespel. Zo kan God ook van ons genieten als we dingen uitproberen, soms een beetje knoeien en plezier hebben van dingen die Hij gegeven heeft. Spelen mag.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s