Meer liefde, blijdschap, vrede…….

Meer liefde, blijdschap, vrede, vriendelijkheid,…….

6da15e91d34fa6daab33c2124d8476f1
bron: luanthe.tumblr.com

Willen we daar niet allemaal meer van?
Meer liefde voor de mensen met wie we het soms lastig vinden om mee om te gaan. En meer liefde voor onszelf. Meer liefde in situaties waarin we moe zijn geworden en niet meer zo zachtmoedig zijn als dat eigenlijk nodig en wenselijk zou zijn.
Meer blijdschap, een blijdschap die niet lijkt te smelten in de druk van moeilijkheden. Blijdschap die niet weg raakt als iemand met een bepaalde blik naar ons kijkt of iets verkeerds zegt.
Meer vrede, niet die onrust wanneer dingen niet zo gaan zoals we hadden verwacht, of dat benauwde gevoel als we naar onze toekomst kijken. Weg met al die vragen of we ons wel op het juiste pad bevinden, gewoon vrede met waar we zijn en vertrouwen dat God ons daar kan brengen waar Hij ons hebben wil.
Meer lankmoedigheid, dat we niet meteen op scherp staan wanneer iemand iets zegt of doet. Verdraagzaamheid voor de mensen om ons heen en gracieuzer in het gunnen van het moment voor die ander.
Meer goedheid in ons, dat we minder vaak met een zucht naar ons eigen gedrag kijken, met de gedachte “waarom was ik nu weer zo’n bitch?”. Meer trouw in de afspraken die we met andere maken, zodat we hen en onszelf minder vaak teleurstellen.
Meer zelfbeheersing om op de juiste momenten ons mond dicht te houden.  Zelfbeheersing in ons eigen leven en niet meer ‘te veel of te weinig’ van dingen tot ons te nemen, om Nee te kunnen zeggen tegen de verleidingen die op ons afkomen.

Herkenbaar?
Ja, bij elke eigenschap kan ik volmondig zeggen JA, daar wil ik meer van, daar heb ik meer nodig van.
Al deze eigenschappen worden genoemd als vrucht van de heilige Geest in Gal.5:22.
Controleer het maar. Maar de vrucht van de Geest is liefde, blijdschap, vrede, lankmoedigheid, vriendelijkheid, goedheid, trouw, zachtmoedigheid, zelfbeheersing.
Het beste wat ik dus kan doen voor mezelf, voor de mensen om mij heen, voor mijn werk, mijn familie en mijn vrienden….is vol zijn van de heilige Geest.
Alles waar ik meer van wil volgt daaruit. Ik hoef het zelf niet te maken. Sterker nog, tot nu toe heeft mijn leven wel bewezen dat ik het niet zelf KAN maken, als ik het zelf kon maken dan had ik er al meer van gehad.
Ik kan het niet. Maar als ik me uitstrek naar God en Zijn Geest toesta om mij vol te maken, dan zullen deze dingen eruit volgen. Hoe mooi is dat?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s