Is dit van God?

bb5da215fe70706ab38ed8f012bebe5bGen.37:5 Jozef had een droom en vertelde dat aan zijn broers; daarom haatten zij hem nog meer. V8 “Wilt gij soms koning over ons zijn? Wilt gij over ons heersen?” Toen haatten zij hem nog meer om zijn dromen en zijn woorden.

Zijn eigen broers verwierpen en haatten hem zelfs zo ernstig dat ze hem wilden doden, ze wierpen hem in een put en uiteindelijk verkochten ze hem. Hij was niet de eerste en zeker niet de laatste die werd verworpen om een uiting, een woord, een profetie of een leerstelling.
In Jezus herhaalde de geschiedenis zich. Hij kwam tot de zijne en ze hebben Hem niet aangenomen. Ze zeiden dat Hij tekenen en wonderen deed omdat Hij de overste was van Belzebub en ze vermoorden Hem.
En de geschiedenis herhaald zich door de eeuwen heen. Er zijn vele mensen geweest met een boodschap die erom zijn vergruist of vermoord.
Wie met zijn hoofd boven het maaiveld uitsteekt loopt risico en met ons internet beperkt zich dat niet tot verwerping van slechts een plaatselijke bevolking. Het gaat om wereldwijde veroordeling van hetgeen dat “Klinkt als, lijkt op en proeft naar…”. En met de huidige media technieken moeten we ook nog in twijfel trekken of hetgeen wat ons wordt gepresenteerd , werkelijk zo is of volledig uit zijn context gerukt.
De geschiedenis leert ons ook dat we voorzichtig moeten zijn met wat we afwijzen.
Overdenk Psalm 78 maar eens, “de les van de geschiedenis”. Daaruit blijkt maar weer dat de mens zeer weerbarstig is, maar God zeer goed en genadig.
Laat onze relatie met God onze focus hebben en niet wat anderen zeggen of doen. Laten wij geen deel nemen aan afwijzing en veroordeling, maar Gods genade najagen. Hij moet centraal staan in ons geloof. Zet God op de eerste plaats.
Gebed: “Heer schep mij een rein hart en laat mijn oog steeds op U gericht zijn. Neem alles uit mijn leven weg wat niet tot Uw eer en glorie is. Ik wil U op de eerste plaats in het centrum van mijn hart”.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s