Maak bereid.

5b4ac0de36f3ed104227d8b9310ed5a9
bron: flickr.com door Makralune

Hand.5:26-42 Het verhoor van de apostelen – De raad van Gamaliël
33 Toen zij dit hoorden ontstaken zij in woede en wilde hen ter dood laten brengen.

Het is moeilijk te begrijpen dat mensen na bewijs op bewijs en getuigenis op getuigenis, toch blijven volharden in hun eigen standpunt. Farao deed hetzelfde, zelfs 10 plagen waren niet genoeg om hem te overtuigen van Gods grootheid.
Een gelijksoortig probleem zie je hier in Handelingen zich afteken, ten opzichte van de officiële gezaghebbers van de kerk. Jezus is gekruisigd; ze hebben het voorhangsel gescheurd gezien; de doden uit de graven zien opstaan; ze hebben het lege graf gezien…Maar zoals ze tegen Jezus waren, zijn ze tegen de discipelen. Ze waren getuigen dat de Heilige Geest werd uitgestort en weten zich er geen raad mee. Ze zien een verlamde man staan voor de raad, waar Petrus en Johannes zich moeten verantwoorden en kunnen met al hun verboden geen verandering brengen in het feit dat de man lopend de deur uit gaat. Ze gooien hun ’autoriteit’ in de strijdt en verbieden deze laag opgeleide oproerkraaiers om te spreken, maar ze gaan gewoon door. Tekenen en wonderen gebeuren, waarop de hogepriester en de Sadduceeën de apostelen gevangen laten zetten. Als een Engel ze uit de gevangenis leidt door gesloten deuren, zijn ze zeer verlegen met de zaak, maar dit alles leidt niet tot inzicht! Hoeveel meer heb je nodig, zou je denken. Maar deze mensen hebben een tegen-positie gekozen en willen niets anders horen en zien.
Ook in onze omgeving zullen we ongetwijfeld mensen hebben die zo tegenover God staan.
Gebed: Heer wees..(vul de namen is die je te binnen schieten) genadig. Maak alstublieft hun hart zacht en maak ze bereid om U woord te willen horen, Uw grootheid te willen zien en Uw liefde te willen proeven, in jezus naam.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s