Wolk van Gods heerlijkheid.

7c989d1759bd575e8aca9f5a0d0051b3
bron: slappedham.com

Waar we ons bij Mozes in het voorgaande stuk afvroegen naar welke openbaring Gods wolken van heerlijkheid in deze tijd heen wijzen, profeteert Jesaja over de komende heerlijkheid.
In zijn roepingsvisioen ziet hij de Here op zijn hoogverheven troon en Zijn zomen vullen de tempel. En serafs roepen elkaar toe: “heilig, heilig, heilig is de Here der heerschare de ganse aarde is vol van Zijn heerlijkheid”, Jes.6:3.
Dat is niet overeenkomstig de situatie waar Jesaja tegen aankijkt. Gedurende het 2-stammenrijk waarschuwt Jesaja Jeruzalem juist voor hun zonde en de komende ballingschap, de aarde is verre van de volle heerlijkheid van God. Maar hij hoort de serafs profeteren, hoe God de aarde bedoelt heeft, wat God weer terug wil brengen en in de toekomende tijd zal doen.
Daarvoor ziet Jesaja 2 punten in de tijd waarop hij opnieuw spreekt over de heerlijkheid des Heren:
Het 1ste punt is de komst van Jezus Christus, Jes.40:3-5” Hoor iemand roept: Bereid in de woestijn de weg des Heren- “v5. En de heerlijkheid des Heren zal zich openbaren en al het levende tesamen zal dit zien want de mond des Heren heeft het gesproken”.
Het 2de punt in tijd is eindgericht, Jes.24:23 “Dan zal de blanke maan schaamrood worden en de gloeiende zon zal zich schamen want de Here der heerschare zal koning zijn op de berg Sion in Jeruzalem en er zal heerlijkheid zijn ten aanschouwen van de oudsten”; 66:19 “zij zullen komen en mijn heerlijkheid zien”.
Indien Mozes de voorafspiegeling is van het toekomstige, dan mogen we verwachten dat een toenemende signalering van gloriewolken in Gods huis, één van de tekenen is die wijzen naar de komst van de God van heerlijkheid, het eindgericht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s