Onvoorwaardelijk gewenst

d8b08929aeebc0dc4cc74c16e939cc4f
bron: http://www.thenamemeaning.com/categories/celestial-names/

Joh.1:1 In den beginne was het Woord en het Woord was bij God en het Woord was God….

Opvallend ontbreekt bij Johannes het verhaal van de geboorte van Jezus. Johannes start bij het scheppingsverhaal en neemt zijn toehoorders mee naar de geboorte van een uitverkoren volk.”In het begin was het woord,… in het Woord was leven…”, en dan gaat het verhaal direct over op degene die getuigt van het Woord. En in een paar zinnen komt Johannes aan bij het onderwerp waar het hem eigenlijk om te doen is. Meer dan alle andere evangelie schrijver benadrukt hij dat God een Vader is.
v.12-13 “allen, die Hem aangenomen hebben, hun heeft Hij macht gegeven om kinderen Gods te worden, hun, die in zijn naam geloven; die niet uit bloed, noch uit de wil des vlezes, noch uit de wil eens mans, doch uit God geboren zijn”.
Kind van God worden is geen natuurlijke geboorte. We worden niet “per ongeluk” in God geboren, omdat Hij geen anticonceptiemiddel heeft gebruikt. Je bent geen ongelukje, een bijproduct van de omstandigheden. Je bent voor God ook geen gepland product. God heeft niet de kalender gepakt en uitgerekend wanneer het Hem goed uit zou komen of wanneer zijn inkomsten toereikend zijn om nog een kind erbij te kunnen hebben. Je bent ook niet geboren omdat de traditie dat nu eenmaal voorschrijft en de familie een kind verwacht.
Onze aardse geboorte kan een zeer voorwaardelijk welkom zijn geweest, maar Gods liefde wil die pijn uitwissen.
Hij heeft naar je uit gezien en volmondig “ja”, gezegd, met Zijn hele hart op de dag dat jij Hem vroeg of hij jou als Zijn kind wilde aannemen.
Gebed: Heer help ons om te bevatten hoe enorm, onvoorwaardelijk wij gewenst zijn. Vernieuw onze emoties naar Uw liefde en genees ons van onze oude-mens-geboortepijn, in Jezus naam.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s