Het gaat niet om ons, maar over ons.

8c2e2e0d414853fa258554eeabf51b36
bron: petitcabinetdecuriosites.tumblr.com

Matt.13:17 Velen profeten en rechtvaardigen hebben begeert te zien wat jullie zien en zij hebben het niet gezien; en te horen wat jullie horen en zij hebben niet gehoord.

Jesaja profeteerde 742-740 jaar voor de geboorte van Jezus Christus. Zijn profetieën waren “spot-on”, maar zelf heeft hij nooit geheel kunnen controleren hoe accuraat zijn vooruitblik was.
Johannes schreef een heel profetisch boek over de komst van de komende Koning, maar bij zijn leven heeft hij er niets van zien gebeuren. Hij was overweldigt door wat hij zag, het vervulde zijn gehele wezen, zijn overtuigingen en zijn verwachtingen. Johannes verwachtte dat dit alles op korte termijn plaats zou vinden en hij stierf.
Globaal menen we profetieën te kunnen toetsen aan het feit of ze uitkomen of niet, maar onze klok loopt niet gelijk aan de hemelse. Tijd is maar een relatief toetsingsmiddel. Wij geloven dat Johannes echt heeft geprofeteerd, maar hoe zouden zijn woorden zijn opgevat in de tijd waarin hij leefde? Niemand heeft de vervulling ervan gezien, inclusief Johannes zelf.
Heb je er wel eens bij stil gestaan wat dit betekend voor mensen die profeteren en wat dat ons verteld?
Het draait niet om ons mensen! Het gaat er niet om of we gelijk hebben of dat we de plank mis slaan. Het gaat niet om de mensen die spreken of om de mensen die daar een oordeel over hebben.
Het draait om God, het is Zijn plan.
En Hij oordeelt naar waarheid, een rechtvaardig oordeel. Alleen God weet of we goed hebben geluisterd of goed hebben gesproken. Hij weet of we nog ruis op de lijn hebben, die Hij in Zijn liefde wil wegnemen.
Gebed: Heer heilig ons, geef ons een zuiver oog en een zuiver oor.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s