Een voornemen……

0ea550f14c41dae2679638dc59fd8f222 Cor.4:7 wij hebben deze schat in aarde vaten, zodat de kracht die alles te boven gaat, van God is en niet van ons.

Gideon trok in Richteren 7 met een handjevol mannen op tegen een groot leger, dat hun eigen kracht verre te boven ging. Ze omsingelde het kamp en hun enige wapens waren kruiken met olie, fakkels en horens. Toen ze het teken kregen, braken ze de kruiken met olie, staken de fik erin, bliezen op de horens en de Heer richtte in het legerkamp van de vijand het ene zwaar tegen het andere. Het gehele leger werd verslagen zonder dat Gods leger er voor vocht. Het was Gods vrij gezette kracht die de overwinning bewerkte door de gehoorzaamheid van de mannen.
In het N.T worden wij “aarden kruiken” genoemd en dat levert een prachtige vergelijking op.
Elke man koos ervoor om zijn vat met olie te vullen, wat het beeld is van de Heilige Geest waar wij vol van mogen zijn.
Ieder kiest ervoor om zijn vat te breken, om niet te leven voor zichzelf maar om voor God een levend offer te zijn.
Het is een keuze om vuur mee te dragen, om de olie in de fik te steken en voor God in de brand te staan.
De keus is aan ons om voor Hem ons geluid te laten horen.
Op dit alles komt de kracht van God vrij. Dat is de kracht die we allemaal zo graag willen zien werken. Maar tussen de openbaring van die kracht en de aarden vaten liggen een aantal vrijheidskeuzes. Als ik 1 voornemen mag maken voor 2017, dan is het dit: Heer ik wil steeds zo handelen en wandelen dat Uw kracht er door vrij wordt gezet. Help mij om dit voornemen elke dag te leven, in Jezus naam.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s