Onze identiteit

56a947e67cd5ff6b0f4e6f16c4bc9c68Ken je die posters met de namen van Jezus?
Het is heerlijk om, aan de hand van de namen op die poster na te denken over elke rol die Jezus in ons leven wil spelen. Maar al die rollen reiken verder als hetgeen wat Hij voor ons wil doen.
Als navolgers van Christus, geschapen naar Zijn beeld, definiëren deze namen ook onze identiteit.
Dit is wij Hij is, dit is zoals wij bedoeld zijn. Hij is “de real deal” die dit alles in volmaaktheid is en wij mogen daar een afspiegeling van zijn. Kijk even naar de onderstaande lijst……

Het Beeld van de onzienlijke God, Kol. 1 : 15; “Mijn geliefde Zoon”, de Rechtvaardige, Matth. 27 : 19; Matth. 3 : 17 ;Kol. 1 : 18 ; “het Heilige”, Luk. 1 : 35; de Hoop der heerlijkheid, Kol. 1 : 27 ;de Middelaar, 1 Tim. 2 : 5 ;God geopenbaard in het vlees; het Brood des Levens, Joh. 6 : 35;  het Licht der wereld, Joh. 8 : 12; Hebr. 5 : 5; Priester Hebr. 5 : 6 ; Profeet, Luk. 24 : 19; de Goede Herder, Joh. 10:11, 14 ;Opziener uwer zielen, 1 Petr. 2 : 25;Voorspraak, 1 Joh. 2 : 1; de Wijsheid Gods, 1 Kor. 1 : 30; de Waarachtige , 1 Joh. 5 : 20; het Licht, Joh. 12 : 35; de Zoon van de Vader, 2 Joh. 3; de getrouwe Getuige, Openb. 1 : 5; de Amen, Openb. 3 : 14
Leeuw uit de stam van Juda, Openb. 5 : 5; Getrouw, Waarachtig, Openb. 19:11; het Woord Gods, Openb. 19 : 13; de blinkende Morgenster, Openb. 22 : 16; de wortel en het geslacht van David, Openb. 22 : 16

Onmogelijk dat dit een deel van onze identiteit is, denk je misschien?
In het vorige stuk heb ik de tekst aangehaald waarin de Bijbel ons beschrijft als schatten in aarden vaten en dat God met geweldige kracht in ons werkt. Deze identiteit is wat die kracht wil bewerkstelligen.
Jezus die van water wijn maakte en brood vermeerderde, wil onze oude natuur transformeren naar Zijn natuur. En hetgeen van Zijn natuur al vorm in ons krijgt, vermeerderen zodat je ervan kan uitdelen aan onvoorstelbaar veel mensen.

Ik wil je uitdagen om 1 titel uit de lijst te kiezen waar je niet zo veel van weet. Vraag Jezus op welke manier Hij deze rol in jou leven wil vervullen en wat verteld jou dat over jou identiteit?

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s