proclamatie

f09c3937af6d4429bb93f149b8569ecdDe zaterdagen staan dit jaar in het teken van proclamatie. Wat is het, waar staat het in Gods woord en hoe kan je dat doen?

1      Gen.1:3 En God zei: Er zei licht; en er was licht. 26 Laat ons mensen maken naar ons beeld, als onze gelijkenis, opdat zij heersen over….
God schept niet met Zijn handen, maar met woorden roept Hij tevoorschijn wat Hij wil dat er zal zijn.
Wij zijn gemaakt naar Zijn beeld en gelijkenis. Als wij in overeenstemming spreken met Zijn Geest en met Zijn woord, heeft God de mogelijkheid om er Zijn kracht aan te verlenen.
Spr.18:21 Dood en leven zijn in de macht van de tong,
wie aan haar toegeeft zal van haar vruchten eten.
Wanneer we negatief over onszelf spreken, doen we afbreuk aan onszelf. Wanneer we God waarheid over onszelf uitspreken groeien we in onze identiteit, om te worden wie God heeft bedoeld.

De praktijk:
2 Cor.5:17 Ik ben een nieuwe schepping, het oude is voorbij gegaan, het nieuwe is gekomen.15 Ik leef niet langer meer voor mijzelf, maar voor U die voor mij is gestorven en is opgewekt.
Ef.4:24 Ik leg de oude mens af en wordt verjongt door de geest van mijn denken. Ik doe aan de nieuwe mens, die naar de wil van God geschapen is in waarachtige gerechtigheid en heiligheid.
1 Cor.1:4-9 In elk opzicht ben ik rijk geworden: in alle woord en alle kennis, zodat ik ten aanzien van geen enkele genadegave te kort kom, terwijl ik uitzie naar de openbaring van Jezus Christus, die getrouw is.
2 Tim.1:12 Ik ben ervan overtuigt dat Hij bij machte is, hetgeen Hij mij toevertrouwd heeft, te bewaren tot die dag.

Ps. 1:3 Ik ben als een boom geplant aan waterstromen, die zijn vrucht geeft op zijn tijd, wiens loof niet verwelkt. Alles wat ik onderneem zal gelukken.
Hebr.13:5 U zal mij niet begeven en mij niet verlaten. De Here is mijn Helper, ik zal niet vrezen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s