Hoe kijk jij tegen verlies aan?

dsc_0534Ik weet niet hoe het met jullie is, maar elke keer als er iets moois, iets bijzonders in mijn leven zich aandient, steekt ook onmiddellijk de angst om het te verliezen de kop op. Dat heeft alles te maken met dingen die ik heb meegemaakt, dingen die pijn hebben gedaan.
Maar wanneer ik heel eerlijk naar die verliezen uit het verleden kijk, zie ik ook dat ze vaak de grondslag vormen voor mooiere en grotere dingen die daarna op die plek konden komen.
Het afbreken van een relatie, maakte ruimte voor ontwikkeling en genezing. Het verlies van werk, maakte ruimte voor een tijd van rust en een andere baan. Het verlies van een gemeente, opende de deur naar een nog veel mooiere gemeente die mij ruimte geeft om te groeien.
Uit veel verliezen zijn mooie dingen tevoorschijn gekomen en eigenlijk mogen we dat ook verwachten, want dit is in overeenstemming met de regels van het koninkrijk Gods.
Matt.10:39 “wie zijn leven verliest om Mijnentwil zal het vinden”. Zo legde Jezus zijn hele leven als een offer voor de Vader, naar aardse regels één groot verliezen. Maar Hij ziet er meer leven door terug als sterren aan de hemel.
Gebed: Heer help me anders tegen verliezen aan te kijken. Ik leg mijn angst voor verliezen bij U neer en verwacht dat U elk verlies in mijn leven ten goede zal gebruiken.

Een gedachte over “Hoe kijk jij tegen verlies aan?

  1. Ik vind het wel herkenbaar, de angst om te verliezen. Het heeft veel met vertrouwen te maken; dat een ander niet zomaar opstapt ed. Maar ook met het vertrouwen dat ik een verlies wel aankan, dankzij Hem die mij kracht geeft.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s