Getest op je identiteit

2e44964ed62f5b8219e5bb30015e1abfMatt.4:3 Indien jij Gods zoon of dochter bent, zeg dan…
Het is één ding om met je verstand te weten wat je identiteit in de Vader is, maar het komt er pas echt op aan wanneer je erop getest wordt.
Er zijn momenten in deze wereld, dat mensen ons bijvoorbeeld behandelen alsof we er niet mogen zijn, alsof we hetgeen we te zeggen hebben van geen enkel belang is. En het risico is dat we ons dan ook zo gaan gedragen.
Door bijvoorbeeld je mening niet meer te geven of weg te lopen. Maar ook het tegenovergestelde kan gebeuren, dat je juist het gevecht aangaat en je mening veel te agressief naar voren brengt, omdat je gehoord wil worden.
Beide reacties laten zien dat de minderwaardige behandeling ons test.
Blijven we staan in de waarheid die God over ons verteld of buigen we onder de leugen die naar ons toekomt?
Dit is namelijk het moment dat we in onze identiteit mogen gaan staan en kind van de Allerhoogste God mogen zijn: Waardevol, gewenst, geliefd, gehoord, kostbaar. En wat de leugenaar ook over ons zegt, dat kan niets wegnemen van de hemelse realiteit. Zijn leugenachtige woorden of behandeling kunnen geen verandering brengen in de waarde die God ons heeft gegeven. Nog steeds zijn we gekocht en betaald door het bloed van Zijn enige Zoon en nog steeds houdt je hemelse Vader van je met de kracht en de intensiteit van de Niagara watervallen!
Staande in onze ware identiteit blijven we ons gedragen naar die hemelse waarheid. Weet je geliefd en gedraag je als een geliefde, die lief heeft. Weet jezelf waardevol en gedraag je op een wijze die jou waarde en waardigheid laat zien. Blijf spreken als iemand die weet dat zijn mening niet volmaakt is maar wel de moeite waard om gehoord te worden. Sta erin en wees Gods geliefde kind.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s