Mijn bekwaamheid is van God.

6aabb4f6315439808f5d26c062e44e8bEx.4:15 ‘Ik zal zijn met uw mond en Ik zal u leren wat gij moet doen’.
Het feit dat God je een opdracht geeft maakt je nog niet bekwaam.
Wanneer we in de wereld een sollicitatiegesprek voeren, moeten we zo veel mogelijk aantonen wat we kunnen, hoeveel ervaring we hebben en welke resultaten we hebben gescoord. Maar in Gods koninkrijk gaat het er heel anders aan toe.
God kent de jaren van Mozes karaktervorming, Hij weet hoe Mozes denkt, handelt en reageert. Mozes hoeft niets te bewijzen tegenover God, hij hoeft geen C.V op tafel te leggen. God zegt zelfs niet tegen Mozes dat hij de kwalificaties heeft die nodig zijn voor de job, Hij zegt dat Hij Mozes zal leren wat Mozes mag zeggen en doen.
En er is nog een aspect om bij stil te staan, er zijn geen andere kandidaten. God zegt niet : Oké Mozes als jij de job niet wil, voor jou 10 anderen. Sterker nog, wanneer Mozes vraagt om een andere kandidaat wordt God boos (Ex.4:14).
God wil geen ander, wanneer Hij jou vraagt iets te doen, dan bedoelt Hij echt dat Hij jou voor deze opdracht wil gebruiken en niemand anders. We mogen ons klein en onbekwaam voelen, maar het is God die ons bekwaam maakt.
2 Cor.3:5 ‘onze bekwaamheid is Gods werk, die ons ook bekwaam gemaakt heeft om dienaren te zijn van een nieuw verbond’. Deze tekst heb ik al heel wat keren in geloof uitgeroepen naar God. Het kind in mij piept nog heel vaak “dat kan ik niet”,  wanneer er iets van mij gevraagd wordt. Maar mijn geloof en vertrouwen in God overwint het elke keer weer van mijn angst.
Het gaat niet om mijn vermogen om iets te doen, maar om Gods vermogen om het met mij te doen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s