Gebed als reukoffer

ba7d082806810aa76bea585743b4ea0aPs.141:2 Laat mijn gebed als een reukoffer voor Uw aangezicht staan.

De afgelopen week hebben we een in ons flatgebouw brand gehad en de geur van rook blijft hardnekkig in mijn neus hangen. Zelfs als ik niet thuis ben heb ik de indruk af en toe rook te ruiken, mogelijk van mijn kleding of mijn jas die in de gang gehangen heeft.
Iedereen die wel eens brand heeft meegemaakt weet hoe naar en hardnekkig dit is.
Maar in de positieve zin geld dit ook.
De alles doordringende geur van gebed en lofprijs is voor ons misschien maar beperkt waarneembaar, maar God merkt het op. Ons huis, onze kleren, onze spraak, ons denken, alles raakt ermee doordrenkt, omdat we de zaken waarvoor we hebben gebeden overgieten met Gods liefde. Elk ding wat we voor Zijn troon brengen wordt aangeraakt door Zijn heiligheid, Zijn overvloedige gedachten en Zijn karakter van goedheid, genade, barmhartigheid en vrede.
Niet het gebed, onze woorden, maken het tot een reukwerk, maar Zijn overgieten, doordrenken en positief beïnvloeden, maakt onze woorden tot een reukwerk voor Zijn troon.
Hij ademt met Zijn Geest in ons gebed, alles heiligt Hij, alles reinigt Hij.
Waar voor het menselijke oog misschien nog geen aanwijsbaar resultaat is van hetgeen wij hebben gebeden, is de “geur” ervan verandert en dat merk je op.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s