bescherming tegen geestelijke strijd

Een uitbreiding van mijn zenderpakket heeft tot gevolg dat ik weer een aantal kanalen op mijn tv kan ontvangen die mij wel interesseren. Daardoor belande ik in een documentaire over leeuwen en daar had ik toch wel een beetje moeite mee.
Je bent geneigd om de geestelijke parallel te trekken van de leeuwendocumentaire naar de Leeuw van Juda, maar deze natuurlijke leeuwen hebben helemaal niet het karakter van de Leeuw van Juda. Deze natuurlijke na-apers komen om te roven en te moorden.
Er werd in beeld gebracht hoe deze leeuwen in troepen jagen zoals je dat in geestelijke strijd ook terug ziet. De leeuwentroep had zijn zinnen gezet op elk prooidier wat het zwakste is; de jongen die zich nog niet kunnen verweren, een dier wat van de groep is afgedwaald of een dier wat ziek is.
Een sterk mannetjes dier in de bloei van zijn leven, zal zelden de 1ste keus van zo’n leeuwentroep zijn.
Het najagen van groei en geestelijke volwassenheid is dus een goede bescherming tegen “geestelijke rovers” of aanvallen die we als geestelijke strijd betittelen.
Dit maakt begrijpelijk waarom Paulus veel schrijft over het najagen van groei en geestelijk krachtig zijn. In Ef.4:13 vraagt/bidt hij dat de gemeenteleden elkaar opbouwen zodat ze één staan in geloof en allen de volle maat van mannelijke wasdom bereiken, want die mannelijke wasdom is al een beschermingsfactor in zichzelf om niet als prooi te worden uitgekozen.
Voordat Paulus in Ef.6 begint te schrijven over de geestelijke wapenuitrusting, is zijn 1ste opmerking :”Wees krachtig in de Here”, want al heeft een prooidier wapens gekregen in de vorm van horens en hoeven, een nog sterkere bescherming is zijn vertoon van kracht, die laat zien dat hij de wapens die hij heeft gekregen krachtig kan gebruiken. Geen enkele leeuw die komt om te roven en te moorden wil het risico lopen om zelf gewond te raken of zijn keven te verliezen. Maar dat is precies de macht die een zoon van God gekregen heeft, Luc.10:19 Ik heb u de macht gegeven om op slangen en schorpioenen te treden en tegen de gehele legermacht van de vijand; en niets zal u enig kwaad doen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s