Er bestaan geen ongeneselijke ziekten voor God.

Vaak hebben we hoge verwachtingen van de professionele hulpverlening, maar die kan dit lang niet altijd waarmaken.
Van de week werd ik als beroepskracht geconfronteerd met de verdrietige boodschap “eigenlijk kunnen we niets doen en we hebben geen oplossing voor dit probleem”. Dat is een frustrerende boodschap. Er zijn heel wat medische en geestelijke problemen en ziektebeelden die de reguliere hulpverlening helemaal niet kan oplossen. In het beste geval weet men een deel van de symptomen te bestrijden, maar meer ook niet.
Daarin is God veruit de meerdere van de mens. In Hem is er geen kwaal zonder hoop, geen ziekte die Hij niet kan genezen, geen psychiatrisch probleem waar Hij geen antwoord op heeft. Als Designer, Maker, Eigenaar en Almachtig God weet Hij precies hoe wij in elkaar steken en wat de oplossing is. Hij is onze 1ste hoop bij onoplosbare problemen.
Ps.103:3 (loof de Here) die al onze ongerechtigheden vergeeft en al onze ziekten geneest.

Laat deze boodschap voorop staan als de hoogste waarheid, voordat we naar de kanttekeningen kijken, want er zijn ook vraagtekens rondom genezing wanneer die niet lijkt plaats te vinden, ondanks dat we een Almachtig God hebben.
Boven alles, of we het nu zien gebeuren of niet, is God die niet liegt.
Jezus demonstreerde die almacht van de Vader en zei in Luc.13:32 Zie, Ik drijf boze geesten uit en volbreng genezing, heden en morgen en op de 3de dag ben Ik gereed”, waarbij Hij verwijst naar Zijn dood en opstanding. Elke vloek nam Hij op zich en voor al onze zonde heeft Hij betaald, zodat er geen rechtsgrond meer aanwezig is voor ziekten.
Jes.53:5 om onze overtredingen werd Hij doorboord; om onze ongerechtigheden verbrijzeld; de straf die ons de vrede aanbrengt, was op Hem, en door zijn striemen is ons genezing geworden.
Wat bij mensen onmogelijk is, is mogelijk voor God.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s