Een klimaat voor genezing

In het vorige stuk hebben we vastgesteld dat bij God de macht aanwezig is om alle ziekten te genezen, maar wat nu als het niet lijkt te gebeuren. We hebben erop gebeden, handen opgelegd, gezalfd met olie en het is nog steeds aanwezig. Ligt het dan aan ons?
Die gedachte is waarschijnlijk weer te zwart-wit. God is geen fruitautomaat waar je een kwartje in gooit en het gewenste resultaat rolt eruit.
Anderzijds ligt er bij ons ook een verantwoordelijkheid, laat me dat illustreren met een vergelijking. Als je tomaten wil kweken, ga je zaad in een kweekbak zaaien, waar het vochtig en lekker warm is zodat het zaad goed kan ontkiemen. Je geeft het licht, lucht en water, je beschermt de stekjes, en zodra ze groot genoeg zijn plant je ze uit in een grotere bak. In het natuurlijke zie je dus dat er bepaalde condities nodig zijn om het zaad wat we zaaien tot tomaten te laten groeien.  Je zet geen bakje vieze aarde in de kelder en gooit er af en toe wat afval bovenop.
Zo denk ik dat we ook in ons leven een geestelijk klimaat mogen scheppen waarin God wonderen kan doen en genezing kan geven. In Deut.28 waar staat hoe God ons wil zegenen, staan ook de vloeken beschreven die over ons komen wanneer we niet luisteren. Daar staan in v27 en 34 tot 2x toe ziekten vermeld, waarvan wordt gezegd dat er geen genezing mogelijk is. Ongeneselijke ziekten horen bij de vloek. En ja, Jezus heeft voor ons de vloek gedragen, de lelijke gevolgen van onze zonden en overtredingen heeft Hij betaald, maar dat ontslaat ons nog steeds niet van onze verantwoordelijkheid om te doen wat God van ons vraagt.
De vloek kwam namelijk door een aantal gedragingen, v45 –door niet te luisteren naar Gods stem;- door niet te leven naar Zijn inzettingen; v47- en omdat ze de Here niet met vreugde en blijdschap hebben gediend.
Ondanks dat Jezus de gevolgen op zich heeft genomen, blijft Gods vraag aan ons dezelfde: “Luister naar Mijn stem, handel zoals Ik van je vraag, want dat is goed voor je en dien Mij met vreugde”.
Doe dit niet pas op het moment dat je hebt gekregen waar je om gebeden hebt, maar doe dit omdat je ervoor kiest om van God te houden en Hij zal je geven de wensen van je hart.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s