Voorziening in onze grootste nood.

De 1ste vrucht van de Heilige Geest is liefde Gal.5:22.
Is dat niet geweldig? Het grootste gebod is immers ‘heb God lief boven al en je naaste als jezelf’, Matt.22:37-39.
De Heilige Geest komt ons te hulp, om hetgeen wat God ons vraagt, in ons te bewerkstelligen.
Dat lost ons grootste probleem op, want als ik naar mijn persoonlijke leven kijk dan is het probleem in de meeste situaties, dat ik te kort schiet in mijn liefde. Die ene collega waar ik zo boos om kan worden, heeft alles te maken met het te kort schieten van mijn liefde. Die ene buurvrouw die ik lastig vindt, die man in de gemeente die op mijn zenuwen werkt of dat familielid vol kritiek….we kunnen ze allemaal beter hanteren als we ze kunnen zien door de ogen van God, die vol van liefde is.
Dat grote te kort in onszelf, wil God persoonlijk in ons oplossen. We hoeven niet harder ons best te doen, we hebben gewoon meer van de Heilige Geest nodig.
En de Geest komt als Hij wordt verwacht. Zoals de discipelen in handelingen bleven wachten op de belofte en niet teleurgesteld werden, zo zal God ons overvloedig Zijn Geest geven wanneer wij daarom vragen.
Het wachten van de discipelen was geen zaak van stil zitten en niets doen, maar een tijd van aanbidding en gebed. Ze zochten actief naar God en naar Zijn leiding. En dan zal de Heilige Geest komen, bij wie Hij ontvangen wordt.

Een gedachte over “Voorziening in onze grootste nood.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s