van blijdschap naar blijdschap

De 2de vrucht van de Heilige Geest is “chara”, in het Grieks en dat betekend ‘blijdschap’.
Er wordt hier gesproken van een blijdschap die komt uit God, zijn bron vindt in God, en die in God is.
God is geen streng oordelende God, die met opgetrokken wenkbrauwen naar ons kijkt. Met een blik zoals je vader en moeder naar je konden kijken als je er weer eens een potje van gemaakt had. Je kent dat vast wel, “de blik”, waarvan je al in elkaar krimpt voordat er ook maar 1 woord gezegd is.
God is vol blijdschap en wanneer je het er misschien eens een keer niet zo goed vanaf gebracht hebt, is Hij nog steeds zo enorm onuitsprekelijk blij met jou en Hij lacht naar je. Ontelbare gedachten vol liefde en blijdschap heeft Hij over jou. Dat is het soort blijdschap waar we het hierover hebben.
Het zelfstandige naamwoord chara, is familie van het werkwoord “chairo” wat betekend ‘je verheugen’. Dat is onze opdracht Fil.4:4 Verblijd (chairo) je in de Here te alle tijden! Wederom zal ik zeggen: Verblijd (chairo) je!
Die emotie kan je niet zomaar uit jezelf oplepelen en dat hoeft ook niet. Maar wanneer jij je richt op God met een hart vol lofprijs, aanbidding en gebed, dan zal je vreugde vinden in God. Er zijn zoveel redenen om blij te zijn met je hemelse Vader. En dan neem de heilige Geest toe in kracht. Hoe meer aanbidding, hoe sterker Hij zich zal laten voelen en de vrucht die Hij je geeft is blijdschap.
Zo ontstaat er een dynamiek van je verblijden (ww), naar blijdschap naar blijdschap. 1Petr.1:8 dat je je verheugd met onuitsprekelijke en verheerlijkte vreugde.
Wij zijn gemaakt om op te klimmen in die dynamiek, om op te gaan van vreugde naar vreugde; van verblijden naar toenemende blijdschap.
Stap in! De Heilige Geest is hier en nu, bij jou, voor jou en met jou.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s