Vrede door de Geest

Ps.139:7 waarheen zou ik gaan voor Uw Geest, waarheen zou ik vluchten voor Uw aangezicht?

Als aanbidder snapte David als geen ander hoe Gods Heilige Geest bij hem was.
In ps.137 begint hij met de erkenning dat Gods Geest hem omringt op elk moment van zijn leven, vanaf zijn conceptie tot in de eeuwigheid. Door de Heilige Geest kent God Davids’ zitten, opstaan en wat hij spreken zal. Door de Geest kent Hij Davids’ gedachten en hoe hij zal gaan handelen. De Geest doorgrond ons tot in ons diepste wezen en er is geen plek waar Gods Geest niet bij ons is. Het is onmogelijk om je te verstoppen. Waar zou je heen willen gaan?
143:10 Uw goede Geest geleide mij in een effen land.
51:13 neem Uw heilige Geest niet van mij.
Zie je wat een opmerkelijke beschrijvingen David door de psalmen geeft van Gods Heilige Geest?
Des te opmerkelijker is die openbaring omdat David een man was van veel strijd. Vaak was hij op de vlucht, verwikkeld in oorlogen en was zijn leven in gevaar. Hij was een man met bloed aan zijn handen, want om die reden mocht hij de tempel voor God niet bouwen. Maar hij kende de vruchten van de heilige Geest. “Hij verlost mijn ziel in vrede van de strijd tegen mij”, schrijft David in Ps.55:19. Vrede wordt als 3de vrucht van de Heilige Geest genoemd in Gal.5:22.
In Ps.55 bidt God over zijn vijanden (v.4-5; 10-11), maar doordat David Gods aangezicht zoekt, antwoord de Geest in zijn hart met vrede. Een vrede die een mens niet uit zichzelf bezit en niet zelf kan produceren wanneer zijn leven in gevaar is. Maar door de Geest heeft David de zekerheid “het is goed! Ik heb het bij de Vader gebracht en Hij zorgt ervoor”.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s