De bron van tolerantie

Laten we nog eens een vrucht van de Geest onder de loep nemen. “Makrothumia” dat is wat onze samenleving heel goed kan gebruiken, Nederland schreeuwt erom. Wat is dat dan, denk je nu?
Het is het tegenovergestelde van een kort lontje, we vertalen makrothumia met het woord ‘lankmoedigheid’.
“Lankmoedigheid’ betekend volgens het woordenboek: Volhardend geduldig, niet snel boos, tolerant, verdraagzaam.
Van oorsprong stond Nederland bekend als een tolerant land, maar met het leeglopen van de kerken en het afnemen van geloof, wordt het grondgebied door een andere geest ingenomen. Die geest is niet uit God en daardoor niet zo tolerant en verdraagzaam. Mensen die door deze geest worden geleid worden snel boos, verdragen andere meningen slecht en hebben geen geduld. Ze willen hebben waar ze in hun eigen ogen recht op hebben en ze willen het nu.
De overheid reageert daarop met Sire campagnes, die wel bewustwording veroorzaken, maar de geest van het denken en de geest die in het hart leeft niet verandert. Die sleutel tot verandering ligt namelijk in de handen van de kinderen Gods. Zij hebben een andere Geest ontvangen, Gods Geest die vol is van lankmoedigheid.
Jij draagt, in Christus Jezus die sleutel met je mee, oplossingen waar het land reikhalzend naar uitkijkt. Ja, jij,…wij!
In Hand.1 waren een handje vol discipelen in de bovenzaal, die uitkeken naar de belofte. Een handje vol mensen die de stad op zijn kop zette, omdat Gods Geest machtiger is dan wat in de wereld is. Wat uit Hem geboren is heeft de wereld overwonnen.
Laat je niet beïnvloeden door de geest die in de wereld is, maar wordt vol van de Heilige Geest en wees deel van de oplossing.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s