100% loyaal

(Gal.5:22 de vruchten van de Geest)
Kinderen hebben een hele bijzondere eigenschap, die ze doorgaans tijdens hun volwassen leven deels lijken te verliezen: ze zijn  loyaal. Zelfs wanneer de ouders het helemaal niet verdienen, de kinderen mishandelen, blijft een kind loyaal naar de ouders. De kinderen kunnen kritiek hebben, hun pijn uiten, vol boosheid zitten, maar als het erop aankomt en iemand valt zijn ouders aan dan zullen ze hun vader en moeder verdedigen.
Dit is het soort “pistis- trouw” waar in Gal.5:22 op wordt gedoeld. De Geest van het Zoonschap die in ons is uitgestort is loyaal/trouw aan onze hemelse Vader: “Kom niet aan mijn Pappa!”.
En andersom zegt onze Pappa :”Kom niet aan mijn kind!”.
Hij zal voor je vechten door dik en dun. Alle dingen zal Hij voor jou ten goede doen meewerken. Hij neemt de obstakels op je pad voor jou weg, vijanden die op jou afkomen gebied Hij als de wiedeweerga te vertrekken, waar mogelijk zet Hij alle ‘stoplichten’ voor jou op groen. Want Hij vindt het heerlijk om jou een plezier te doen en je te beschermen. Maar Hij zal je ook trainen zodat je sterk bant, uithoudingsvermogen hebt en tegen een stootje kan.
Mocht je soms het gevoel hebben dat je in een bepaalde zaak of situatie alleen staat, weet dan dat je hemelse Vader onvoorwaardelijk achter je staat. Zelfs al doe je het fout, dan nog zal Hij je nooit laten vallen. Je hemelse Vader houdt van je met onvoorwaardelijke 100% loyale liefde.
Gebed: Heer doe ons meer op U lijken; vul ons met onvoorwaardelijk loyaal geloof in Uw liefde, in Jezus naam.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s