De vrucht van zachtmoedigheid.

De vrucht van de heilige Geest, zachtmoedigheid

In Matt.11 houdt Jezus een rede tegen de tweeslachtige opvattingen die mensen er op na kunnen houden. Het lijkt namelijk niets uit te maken wat voor dienstknecht God naar Zijn volk toe stuurt, er is altijd kritiek. Als iemand zich aan een bijzonder dieet houdt en geen druppel alcohol drinkt, wordt hij door mensen geoordeeld. Wanneer er iemand komt die alles eet en drinkt wordt hij erop beoordeeld en wanneer iemand komt die tekenen en wonderen doet, vertrouwt men de zaak ook niet. Misschien bedriegt hij de boel wel en heb je al gezien in wat voor auto hij rijdt en in wat voor huis hij woont!
Er is altijd een reden te vinden om Gods dienstknechten af te wijzen of met de vinger naar te wijzen. Maar Gods waarheden worden door openbaring bekend aan mensen die God oprecht zoeken.
Ondanks alle afwijzingen maakt Jezus zich aan het einde van die constatering met een “Ik ben”-uitspraak bekend. Steeds wanneer God de Vader, Jezus de Zoon of de heilige Geest zich openbaard met de woorden “Ik ben”, laat Hij een onveranderlijke eeuwige karaktereigenschap zien. Zo is Hij, zo heeft Hij gehandeld en zo zal Hij in de toekomende tijd met ons handelen.
v28-30 Kom bij mij, allen die vermoeit en belast zijn en Ik zal U rust geven; neem Mijn juk op u en leer van Mij, want IK BEN zachtmoedig en nederig van hart,
Ondanks alle afwijzingen, ondanks alle laster, roddel, oordeel en de ruwe behandelingen die Jezus onderging, is Hij vriendelijke en mild/ zachtmoedig van hart. En Hij nodigt ons uit om dat van Hem te leren.
De wijsheid van een milde, zachtmoedige reactie en manier van kijken naar mensen mogen we van Hem leren, dor de leiding van de heilige Geest. Hoe meer we naar de Geest luisteren en ons erdoor laten leiden, hoe meer we zachtmoedigheid als vrucht mogen dragen. Niet omdat we het zelf zo goed kunnen, het is een vrucht die voort komt uit onze interactie met de Geest.
Gebed: Heer dank U wel voor Uw Geest. Ik kies ervoor om mij voor U te openen en me door U te laten leiden; neem toe heilige Geest van God, meer van God in mijn leven van alle dag. Doe mij meer horen, zien en denken zoals Jezus denkt en doe mij van U leren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s