De Trooster

holly irwin fine art

Vanaf de dag dat een kind is geboren heeft een moeder de lastige taak om te dealen met “gescheiden zijn”.  De eenheid die je voor de geboorte van je kind vormde is in tweeën gesplitst, waardoor jij en je kind zich gescheiden in de ruimte van deze wereld gaan bewegen. Dat betekend dat je als moeder er niet altijd bij kan zijn wanneer je kind valt en zijn knieën schaaft. Andere handen zullen soms je kind troosten, pleisters plakken en knuffels geven.
Ik vind dat soms lastig, soms doet die beperking pijn. Bijvoorbeeld op zo’n moment dat je je kind probeert te troosten door een telefoongesprek heen, terwijl je ze eigenlijk even heel dicht tegen je aan zou willen trekken, een kus wil geven en met zachte woordjes wil laten weten :”Het komt wel goed”.
Jezus vond het ook lastig, om de mensen die Hij zo lief heeft achter te laten. Om ze niet meer in de ogen te kunnen kijken en te kunnen bemoedigen wanneer ze dat zo hard nodig hebben. Maar Hij wist dat Zijn Vader daar de perfecte oplossing voor Heeft. De Geest van God overbrugt alle fysieke en geografische grenzen. Grenzen van tijd, cultuur, sekse of wat voor soort scheiding je maar kunt bedenken worden door de Trooster vanuit zijn hemelse dimensie volledig overruled.
Altijd is Hij in staat om Zijn kinderen te bereiken. Wanneer Zijn kind het moeilijk heeft hoeft Hij niet de telefoon te pakken en te kijken of het gesprek wel uitkomt op dat moment, want door Zijn Geest kan Hij er zijn in het moment van moeite. Wanneer Zijn kind blij is, een liedje zingt, door de kamer danst of lekker zit te spelen, kan Hij daarvan genieten door de inwoning van Zijn Geest. Onze hemelse Vader hoeft nooit een belangrijke sportwedstrijd van ons te missen. Hij kan zelfs naast ons zitten wanneer we een examen maken.
Door Zijn Geest kan Hij de meest kan Hij de meest volmaakte Pappa zijn. Waar onze aardse ouders faalden of door beperkingen worden belemmert, is er geen beperking voor onze hemelse Vader.
En jij kan Hem geen groter plezier doen, dan Zijn Geest de ruimte te geven, zodat Hij Pappa kan zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s