Hij zal het te binnen brengen.

Joh.14:18 Ik zal jullie niet als wezen achterlaten. Ik kom tot jullie. Nog een korte tijd en de wereld ziet Mij niet meer, maar jullie zien Mij, want Ik leef en jullie zullen leven. Dan zal je weten dat Ik in mijn Vader ben en jullie in Mij en Ik in jullie.

Midden Jezus Zijn uitleg over de Trooster die Hij naar Zijn discipelen stuurt, zegt Hij :”Ik zal jullie niet als wezen achterlaten”.
Die uitdrukking is diep geworteld in de Joodse traditie van rabbi’s en discipelen. Torah onderwijs werd gegeven door een leraar, rabbi,. Elk van deze leraren was uniek. zoals er in onze tijd verschil is tussen het onderwijs van Joyce Meier, Bill Johnson, Charles Stanley en rabijn Chaim Eisen, hebben elk hun eigen unieke zienswijze en manier van uitleggen.
Joodse jongens die slim genoeg waren om te kunnen doorleren konden op hun 14de “solliciteren” bij de leraar van hun keus, om bij hem in de leer te gaan. Dan hoorde je bij ‘de school van…’. Op het moment dat zo’n leraar kwam te overlijden, zei men dat de leerlingen wezen waren geworden. Het unieke onderwijs van deze leraar werd nog wel herdacht, maar er kon niets meer aan toegevoegd worden, het was dood.
Jezus benadrukt hier dat Hij niet zo’n aardse leraar is. Zijn onderwijs houdt niet op bij fysiek overlijden. En hij heeft ons nog een heleboel te zeggen. Als Hij dat allemaal in 1x aan ons had moeten overdragen, hadden we het niet kunnen bevatten en waren er niet genoeg boeken geweest om het te beschrijven. Maar de Heilige Geest zal het ons te binnen brengen, belooft Hij ons.
Elke dag wil Hij ons leiden. Wanneer we in een groep mensen zijn wil de Heilige Geest je leiden naar de persoon aan wie jij iets unieks te vertellen hebt, of iemand die jou wil zegenen. Wanneer je geen antwoord hebt in een moeilijke situatie, wil Hij Zijn inzicht aan je bekend maken en je Zijn antwoorden geven.
Jezus liet ons niet slechts de Bijbel achter en ‘dat was het dan’, dat is waar je het mee hebt te doen. Er is zoveel meer. Hij koestert gedachten van heil, zoveel als zandkorrels.
Hij leeft en door Zijn Geest wil Hij leven in jou.
Gebed: Goede morgen Heer, welkom Heilige Geest, leidt mij vandaag op Uw weg en breng mij alles te binnen wat u mij zeggen wil.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s