De Geest die levend maakt.

Het rijtje vruchten van de Heilige Geest beperkt zich niet tot de opsomming van Gal.5:22. In het vorige stuk zagen we dat Jezus zei :”Ik leef en jullie zullen leven”. De Heilige Geest die leven is, verbind ons met de levende God en de opstandingskracht van Jezus Christus. Zoals een kind door de navelstreng door zijn moeder wordt gevoed, zo kan de Heilige Geest vergeleken worden met een geestelijke navelstreng, die ons verbind met onze Vader. Die navelstreng is de de ader waar leven van de hemelse gewesten doorheen vloeit.
In de praktijk betekend dat, dat we misschien verwondingen in dit leven hebben opgelopen en misschien ben je ervan overtuigt dat er dingen in jou zijn doodgegaan, dromen, emoties, gaven en talenten,; maar Jezus heeft de dood overwonnen. Hij stond op uit de dood; liet zichzelf aan meer dan 450 mensen letterlijk zien als de levende. Die levenskracht stroomt van de hemel in de kinderen Gods.
Na alles wat ze met Jezus lichaam hadden uitgehaald, had Hij niet meer moeten lopen. Maar na de dood door te zijn gegaan liep Hij in en uit, trok met de discipelen op, at vis met ze en dronk water. Dat is de opstandingskracht die Hij over onze doodde plekken in ons hart doet lopen.
Als iemand het recht had om bitter (doods) te zijn, was Hij het wel, want ze hadden Hem allemaal verlaten. Maar Hij vergaf elk van hen, zocht ze op en er kwam geen verwijt uit Zijn mond over hetgeen dat gebeurt was. Met die liefde, genade, zachtmoedigheid, kortom Leven, verbind de Heilige Geest ons.
Menselijkerwijs zouden wij misschien uitgepraat zijn wanneer ze ons vermoorden om onze leer, maar hij liep met ze op en leerde ze nog een beetje meer. Die levens herstellende kracht is van de Heilige Geest.
Niets in ons is zo stuk dat er geen hoop meer is. We kunnen misschien littekens overhouden aan het leven, zoals Jezus die ook had, maar de Heilige Geest zal ons opnieuw tot leven en bloei brengen, wanneer wij ons met Hem verbinden. Misschien anders, getransformeerd, maar mooier en beter als dat we ooit geweest zijn.
Joh.6:63 De Geest is het die levend maakt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s