In wie zaait jij?

Gal.6:8 wie op de akker van zijn vlees zaait, zal uit zijn vlees oogsten, maar wie op de akker van de Geest zaait, zal uit de Geest eeuwig leven oogsten.

Jij snapt vast wel dat je appels zal oogsten wanneer je appelbomen zaait en dat er niet plotseling palmbomen zullen opschieten. Maar deze vergelijking gaat niet om “WAT” je zaait, maar “Waarin” je het zaait.
Het is misschien te vergelijken met het volgende. Wie een nieuwbouw huis koopt vindt in zijn tuin een grondmengsel wat goed is om op te bouwen. Planten doen het daar niet goed op. Je kan de duurste planten kopen, van een sterk ras, bij een goede kweker vandaan, maar zonder goede grond zullen ze bij lange na niet hun volle potentie bereiken en vroeg of laat gaan ze dood. Het is nodig dat de tuinvakken worden uitgegraven, er goede tuinaarde in wordt gestort en dan zal je prachtige tuinplanten kunnen laten groeien.
In het koninkrijk van God is dat ongeveer hetzelfde.
Met goede werken kom je niet tot het eeuwige leven.
Je kan je allerbeste liefde, zachtmoedigheid en geduld geven, maar uit je eigen inspanning heeft het geen eeuwigheids-waarde. Daarmee wil ik niet zeggen dat hetgeen je zaait waarde-loos is, maar dat het resultaat ervan niet verder reikt als het deze aarde en het vermogen van het vlees.
Een mens wordt gered door geloof en wie in geloof liefde in de Geest zaait, zaait liefde in de eeuwigheid. Breng rust door de Geest in een plaats van onrust en die rust zal veel dieper raken als de omstandigheden. Het zal mensen in hun geest raken, omdat je geeft uit God. En wat uit God komt is vol van Zijn kracht. Wat uit God geboren is overwint de wereld.
Dus als je toch zaait in de levens van mensen, doe dat dan met maximaal resultaat. Wees afgestemd op de heilige Geest en zaai wat Hij jou zegt te geven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s