In het centrum van Zijn liefde.

We hebben een goede, liefdevolle volmaakte Pappa. Dat weten we met ons hoofd, maar het is soms lastiger om je te realiseren wat dat emotioneel voor ons betekend. Wat betekend dat voor onze denkwereld en de onderbewuste aannames waar we mee leven?
Ik werd hierbij bepaald doordat ik het laatst ergens moeilijk mee had. Ik worstelde, het schuurde emotioneel, het deed pijn, maar kon ik niet precies ontdekken waarom, totdat de Heilige Geest met zijn licht erop scheen.
In het verleden heb ik een lange periode geleefd met te korten. Bepaalde zorg en aandacht die eigenlijk normaal zou moeten zijn, was niet aanwezig. In mijn gevecht om te leven met die voortdurende te korten, heeft de boze ingeprent:  ‘je hebt het niet en het gaat ook nooit gebeuren ook; anderen krijgen dat, maar jij zal datgene waar je naar hunkert nooit krijgen’. En ziende op mijn omstandigheden en menselijk onvermogen leek dat een onweerlegbare waarheid. Dat is wat de boze doet, hij brengt je in een emotioneel klimaat wat zegt: “slikken of stikken; my way or the highway”. Hij doet je zien op omstandigheden en op mensen, gebruikt ze als een mes om nog dieper in de wond te snijden.
Die leugen schiet wortel en zonder dat je het zelf in de gaten hebt en veel later, wanneer de situatie totaal verandert is, positioneerde ik me, onbewust, langs de zijlijn. Gepositioneerd naar de leugen die was geplant : “uitgesloten, niet voor jou, altijd voor anderen; jij mag anderen aanmoedigen en blij voor hun zijn…..”. Die positionering is bepalend voor wat er in de praktijk gebeurd, anderen staat vooraan en zo is de cirkel rond, de leugen wordt door de praktijk bevestigt.  Naar uw geloof zal het geschieden, Matt.9:29, heet dat geloof ik.
Totdat een ander geloof sterker wordt, namelijk: Wij hebben een goede Pappa!
Hij sluit geen kinderen uit! Al Zijn kinderen zijn in het centrum van Zijn liefde.
Toen Jezus bad “al het mijne is het Uwe en het Uwe is het Mijne”, had Hij het over alle kinderen Gods die door Hem zijn aangenomen (Joh.17:9-10) en in Hem geborgen zijn. In Hem gepositioneerd aan de rechterhand van de Vader, in het Koninkrijk Gods. We zijn van geen enkel goede gave van God uitgesloten.
Gebed: Heer vergeef me dat ik de leugen van “uitgesloten zijn” heb geloofd. Ik doe de leugen weg; wilt U mijn denken en mijn emoties schoonwassen en vernieuwen naar Uw waarheid, in Jezus naam. Maak mij moedig om mijzelf te positioneren naar die waarheid en vul me met vrijmoedigheid.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s