Op de aarde zoals in de hemel

De discipelen vroegen “Heer leer ons bidden”, en Jezus gaf ons een gebed. Onderdeel daarvan zijn de woorden “Uw Koninkrijk kome, Uw wil geschieden, in de hemel alzo op aarde”.
Met andere woorden “Laat het op de aarde worden zoals het in de hemel is. Laat het Koninkrijk van God hier op aarde komen”.
Als ik daarover nadenk explodeert mijn hoofd van de mogelijkheden, van de gebeden die naar Gods wil zijn. Dan kunnen we bidden voor alles, alles, alles wat niet in overeenstemming is met de cultuur van het Koninkrijk. En we kunnen transformatie bidden, over alles naar de normen en waarden van onze hemelse Vader.
Geen ziekte meer, want die bestaan niet in het Koninkrijk Gods, ‘Heer laat Uw genezing geworden’ . In ons hemelse huis zijn geen afschuwelijke buren ruzies waar kinderen de dupe van zijn, ‘Heer doe Uw koninkrijk neerdalen in hun huis’. Geen winkelovervallen zullen er plaatsvinden, want de geesten van hebzucht, geweld, verslaving en egoïsme zijn verbroken in Jezus naam.
In het Koninkrijk Gods is er een eind aan het liegen, bijten, vervloeken, stroop om de mond smeren en alle wantrouwen. Zwijgen zal het in Jezus naam, ‘laat hun mond gevuld worden met zegeningen en waarheid, en hun hart gevuld met liefde’.
In het Koninkrijk van God zijn geen zorgorganisaties die de boel oplichten, topmannen die dealtjes in achterkamertjes sluiten, geen kernproeven en geen misdadiger blijft ongestraft; want dat zijn de normen en waarden van het Koninkrijk Gods.
Dat zijn gebeden waar God over wil horen van de kinderen van het licht. Laat het onze levensstijl zijn om Goddelijke transformatie uit te spreken. Dan zullen we een zoutend zout en een lichtend licht zijn in deze wereld, die zucht en hunkert naar het openbaar worden van de kinderen Gods. Omdat God goed is.
En Heer transformeer als 1ste ons hart, zodat bidden naar Uw normen en waarden voor ons zo normaal wordt als ademhalen. Dat bidden niet iets is wat we doen, maar iets wat we zijn als kinderen van het licht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s