Je handelt op wat je geloofd.

Luc.5:11 Zij trokken de schepen op het land en lieten alles achter en volgden Hem.

Simon Petrus, Andreas, Jacobus, Johannes en nog een heleboel andere mannen, vaders en broers, waren aan het werk. “Just another day at the office”. De netten en de boten werden gecontroleerd, en het kleine beetje wat ze nog hadden gevangen gesorteerd. Ze waren moe en de stemming was verre van uitbundig, want de vangst viel tegen.
Toen kwam ineens die vent langs waar ze het 1 en ander over hadden gehoord. Afijn, als stuurman aan wal gaat Hij ze vertellen wat ze moeten doen en ze halen een enorme hoeveelheid vis binnen. Ze moeten echt met z’n allen aan de bak, want die bootjes die zinken bijna. (Dat is nog eens een mooie parallel voor de arbeiders in de oogst, maar dat ter zijden).
Ze schrikken zich met z’n allen het apenzuur, want dit kan onmogelijk zo maar gebeuren, hier moet wel een hogere macht aan het werk zijn. En dan zegt die vreemde man :”Je moet niet bang zijn, maar als je met Mij mee gaat, maak Ik jullie vissers van mensen”.
Nu waren er een heleboel mensen aan het werk, die allemaal verantwoordelijkheden hadden; een eigen bedrijf, familie, kids, een huis om te betalen, enz. Maar toch zijn er 4 die Zijn woorden serieus nemen. Ze denken ‘als die man dit kan doen, dan…..ping, ping, ping, conclusie, conclusie!!! Dat betekend dat….en dat ga ik als volgt handelen’.
Niemand laat zo maar huis en haard achter (of wat je ook maar los laat) als je niet echt gelooft dat het precies is wat je moet doen. Alleen wanneer je werkelijk gelooft dat,…en weet dat je weet, dat de dingen die je gehoord en gezien hebt over jou gaan, dan ben je in staat stappen in geloof te nemen.
Geloof is het verschil tussen “ik zou eigenlijk dit of dat moeten doen”, en “ik ga dit doen”.
Wanneer je denkt dat je iets “zou moeten doen”, maar niet in beweging komt, vraag jezelf dan eens af wat je nu eigenlijk gelooft. Want onder al die verstandige argumenten en redenen, klinkt nog een heel ander stemmetje, die fluistert :”maar is het ook voor mij? Ikke???”, en daar wil God persoonlijk een antwoord op geven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s