goedgekeurd, aangenomen en gewenst

Wanneer je bij mijn dochter binnenkomt wil de hond het liefst de 1ste zijn die door jou begroet wordt.
Hij wringt zich letterlijk in alle bochten voor wat aandacht en een aai. Hij trekt zijn lip op alsof hij lacht, hij piept, draait, kronkelt en kwispelt zich suf. Wij mensen leggen die hang naar goedkeuring, gezien, aangenomen en gewaardeerd zijn,  er niet zo dik bovenop. We verstoppen het ’t liefste, tenminste, ik wel.
Als een puber speel ik “cool” en  “relaxed” alsof het me totaal niet uitmaakt wanneer een ander aan mij voorbij loopt, me niet ziet staan en mijn kwaliteiten niet vraagt. “Nee, prima hoor, als je met die en die overlegt. Die ander kan dat veel beter beantwoorden ….. Ik heb er uiteindelijk ook helemaal niets mee te maken….Je bent vrij om te kiezen wie je wil inzetten”. Maar ondertussen glijdt die ervaring af naar een duister hoekje van mijn emoties.
Het land op een vieze bodem van ‘eerdere ervaringen’, waar de boze mestkorrels heeft gestrooid van leugens zoals  :”Daar heb jij de kwaliteiten niet voor, ze vinden jou te slap,niet goed genoeg….. Ze vinden jou niet leuk genoeg, was je maar wat opener en spontaner….”, enz. Met als eindresultaat dat ik me volslagen prut voel en me zuchten in mijn mand terugtrek.
Hoogste tijd voor een goede schoonmaakbeurt.
-Die situaties uit het verleden, daar mag ik mee afrekenen; vergeef de mensen die erin betrokken zijn en vraag God de verwondingen te genezen.
-De leugens die zijn uitgestrooid wijzen altijd naar mijzelf, het wordt op de persoon gespeeld en ze staan haaks op Gods waarheid over mij.

Hoe je schoonmaak er ook uit mag zien, of het een grondige poetsbeurt moet zijn, of een simpele sopdoek, hier een paar korte schoonmaaktips:
*1st het menselijke aspect. Het is zelden persoonlijk wanneer mensen aan je voorbij lopen en daar zijn duizend en één redenen voor aan te wijzen. Doorgaans zijn we zo zelfgericht dat we vaak niet eens opmerken wat er recht voor ons neus staat. We zouden naar de leiding van de Heilige Geest moeten luisteren maar vaak zitten onze oren vol met onze eigen gedachten. En zo kan je er zelf nog wel een paar bedenken.
*Gods waarheid is dat Hij ons allemaal, stuk voor stuk geweldig vindt. Hij zal nooit negatief of lelijk over ons denken of spreken. Hij vindt ons meer dan goed genoeg. Hij houdt van onze eigenaardigheden en Hij ziet geen onbruikbaar vuil. Hij ziet ons schoongewassen zonder vlek of rimpel, zonder zonden.
-Hij maakt ons bekwaam voor de taken die Hij ons geeft. Hij overlaat ons met zegeningen, wijsheid, kundigheid en oplossingen, die we mogen inzetten op elke plek. In Hem zijn wij rijk. We schieten niet te kort en we zullen niets te kort komen.
-Hij stuurt Zijn kinderen niet terug in hun mand, want Hij vindt het heerlijk om samen met ze op te trekken.In feite staat Hij als de hond vooraan bij de deur zijn staart er af te kwispelen om met jou op stap te mogen: “gaan we uit….ja, ja, ja gaan we uit???”.

Een gedachte over “goedgekeurd, aangenomen en gewenst

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s