Wij willen God zien

Gelukkig de reinen van hart, want zij zullen God zien, Matt.5:8

Toen ik voor het 1st een bril ging dragen viel elk vlekje of streepje op mijn brillenglas mij op. Ik was er niet aan gewend dat er iets voor mijn ogen zat. In de normale situatie, met goed zicht, hoort er niets iets aan je hoofd en voor je zicht te zijn. Zo is het koninkrijk Gods, dat wat vanuit hemels perspectief normaal is; een scherp zicht zonder vlekken, strepen of waas.
Maar naarmate ik aan mijn bril gewend raakte leerde ik ook door vuile glazen te zien. Je ogen “filteren” bepaalde vervuiling weg. Het lijkt een beetje op selectief horen, geluiden die normaal zijn zullen je niet opvallen, zo kan je ook selectief zien.
Het kan zelfs gebeuren dat ik zo druk ben met allerlei zaken dat ik me helemaal niet bewust ben van een enorme mistige waas over mijn bril, totdat ik hem onder de kraan houdt en het verschil ervaar.

Het Griekse woord katharos, hier vertaald met ‘rein’, betekend ‘puur, schoon, zonder vlekken’. In de geestelijke betekenis spreekt het van ‘onschuldig zijn, zonder zonde’.
Vanuit een aards perspectief zijn we erg gewend aan die stem in ons die ons voortdurend probeert te vertellen dat we niet oké zijn, dat we het beter hadden moeten doen, enz, enz. Negatieve stemmen vinden we zo normaal, dat we eraan voorbij lopen en soms vergeten die negativiteit te confronteren, er tegen op te staan en zeggen :”Dat is niet waar!”
Wanneer God dan tegen ons zegt :”Ik vind je geweldig, Ik vind het heerlijk om bij je te zijn, wat ben jij mooi, Ik hou van je”, dan kunnen we dat haast niet geloven. Met ons verstand weten we dat het zo is, want we hebben geleerd dat God liefde is, maar onze geestelijke oren en ogen zijn gewend aan de negatieve ruis.
En wanneer we erg naar binnen gericht zijn geraakt, beschouwen we die negatieve ruis emotioneel meer als de waarheid, dan wat God over ons zegt. Met andere woorden, de leugen in ons heeft grotere zeggingskracht als God die de hele aarde vervuld. We bewegen ons in Zijn liefde, Zijn volledig door Hem omringt, maar onze geestelijke blik is gewend aan vuile brillen glazen. Onze ogen zitten verstopt achter een bril en dan zien we inderdaad God maar zeer beperkt.
Heer help ons van de ruis af waar we aan gewend zijn en was onze brillenglazen schoon, want wij willen U zien, zoals U werkelijk bent; zonder waas, zonder zwarte vlekken of vervormingen, in Jezus naam.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s